Gärdets outlet på en fredag

Idag var en kort dag på jobbet, har redan slutat. Bäddat alla sängarna, plockat upp i barnens rum, vikt lite tvätt, fixat i köket.. Så nu är jag klar för dagen. I love fredagar! Nu hade jag tänkt åka in till stan och försöka hitta Gärdets Outlet, där dom bland annat har Pilgrim, Friis & Co (stavning där kanske?) o lite sånt. Ska se om jag kan hitta en halsband från en av Pilgrims äldre kollektioner och sen kanske även kika på skor. Hihi, de kan man aldrig få för mycket av. Får se om jag hittar dit bara, annars får jag väl fråga någon. Sånt är jag bäst på!

Nu på morgonen fick jag föresten träffa familjens gammla barnflicka, eftersom hon är här på besök. Först var jag inte alls glad över att jag skulle få träffa henne. Tänk om barnen var mer fästa vid henne än vid mig? Det klart, dom har ju kännt henne mycket längre än dom kännt mig, men still. Man vill ju inte känna sig som tvåan liksom. Men allting gick jättebra. Barnen kommer fortfarande ihåg mitt namn och Kattie (som förre barnflicka heter) är jättetrevlig. Vi ska förmodligen ut och festa lite idag. Så bra att träffa nya människor.. Lära känna lite flera 08or här, hehe. Blir förmodligen White Room ikväll. Yeeis, jag måste till systemet också. Höll på att glömma :)


Juicy Couture parfym och duschgelé

Jag brukar alltid köpa så sliskiga söta perfymer men sist skärpte jag faktiskt till mig lite. Jag luktade på Juicy Coutures parfym, när jag bodde i usa och fastnade direkt! Den är verkligen inte söt, utan mer vuxen och casual. Dessutom är flaskan to die for. Måste säga att det var delvis därför jag ville lukta på den, flaskan var så fin.

Idag träffade jag S på stan för en fika. Hon skulle också på en jobb intervju så vi slog två flugor i en smäll. Under tiden hon var på intervjun gick jag runt lite och hamnade på NK. Det var riktigt länge sen jag var där men jag hittade snabbt till cosmetic avdelningen (typiskt mig). Där kikade jag på lite parfymer och hittade bland annat min Juicy, då såg jag också att duschgelén fanns. Jag älskar verkligen när man har samma lukt på duschgelén och på parfymen.. (hade DG Light blue i den combon) Så, jag slog till. Duschkrämen fick följa med mig hem!

Ska prova den i morgon då jag också ska prova mitt nya shampo och balsam från Bead Head. Köpte ett för lockigt hår.. Så, upp till bevis, lockigt hår och Juicy-lukt? Det återstår att se.


Mörk och ljus, är det verkligen så stor skilnad?

Det är bra konsigt hur människan som är så klok och samtidigt så fast i "det som alltid har varit". Tiden går frammåt hela tiden, men vissa människor verkar bara vilja gå bakåt. Tankar, värderingar och åsikter ändras med tiden och det är kanske tur. Annars skulle nog kvinnans plats fortfarande vara i köket, och rösta skulle vi nog inte heller få.

Idag när jag satt på tunnelbanan hem, tog jag som vanligt en plats. I de fyra sätena bredvid mig satt det bland annat en mörk man. Jag la märke till att vagenen vi satt i var rellativt tom och också att han var den enda mörka. Absolut inget fel i det! Under resans gång klev det på och av flera, vi en station klev det på ännu en mörk man. Han gick direkt och satte sig bredvid den andra mörka mannen, fast det fanns massor av andra platser. Senare under resan klev han av, och 3 andra mörka män klev på. Även de satte sig bredvid den mörka mannen, fast det fanns andra platser för 3 personer lediga. Då började jag tänka efter.. Var det så att dom inte Ville sätta sig bledvid några vita människor eller kände dom att dom inte fick?

 Varför måste människan delas in i grupper? Varför kan man inte se alla på samma sätt, människa som människa? Och den viktigaste frågan.. Hur länge kommer dessa tankar om i vilken grupp man "tillhör" att följa oss? Kommer vi någonsin släppa det? Har vi kanske redan tagit det så långt det har gått, och var då situationen på tunnelbanan en konstig slump?


Sen levde dom lyckliga, i alla sina dagar

..han och hans motorcykel. Hon och hennes garderob.


Har man inte någon att sova bredvid eller hålla i handen, får man ta de näst bästa. Jag tror att nästan Alla tjejer och killar gör så, omedvetet. Många (det vore fel att säga alla) vill nog gärna ha någon vid sin sida. Någon att älska, någon att dela allt som händer i livet med. Visst, det finns många som kör singel-racet livet ut, men nu riktar vi in oss på dom som trivs bäst i förållanden..

Alla hittar ju inte den här "någon" som förgyller ens liv och då tar vi helt enkelt till andra knep; vi kompenserar med något annat! ..Materiella ting som vi faktiskt kan se och uppfatta att dom finns där. Finns där för oss, så som en partner skulle ha varit! Det låter hemskt men så ser verkligheten ut. Till exempel; Killar som sitter på dejtingsidor har en tendens att Alltid ha med en bild på deras "hoj", alltså deras beloved Motorcykel med stort M. Dessutom skriver nästan Alla att dom tränar 5 ggr i veckan (vissa kryddar visserligen sanningen lite, men hos många stämmer det nog). Bam, nr 2! En snygg kropp.

Tro inte att jag bara ska peka ut killar, nej nej. Vi tjejer är precis lika dana, fast vi kompenserar med till exempel kläder, skor osv. Jag har kommit på mig själv! Det är sant, busted! Det slog mig just efter att jag hade rensat ur och ordnat min garderob. Jag älskar mode, trender och att shoppa men ingen behöver kläder i den mån jag handlar. Och varför har jag under mina tre år som singel shoppat som en galning? För att fylla de där tomma hålet jag har i mitt liv, den tomma platsen bredvid mig i sängen, den tomma platsen i mobilen som jag sparat för "älskling".. Eller, let's not go too far. Jag Letar ju inte direkt efter någon. Näe, jag har det bra med mina kläder och skor.. Vi kommer nog leva lyckliga ett tag till. Jag och min garderob.






Vems filisofi är bäst, killens eller tjejens?

Vad är det för fel på "killar" och deras övergångar mellan förhållanden? Tror dom verkligen att dom kan ersätta sitt ex med någon annan? Eller tänker dom bara framåt och kastar sig hellre in i dejting, istället för att sörja?

Jag kan ju bara utgå ifrån mig själv och mina känslor, när jag uttalar mig om detta.. Men är det inte så att man måste få tid till att sörja, vara ledsen, äta glass direkt ut förpackningen? Vad hände med att tycka synd om sig själv? När det sista förhållande jag hade, tog slut, bröt jag ihop totalt. Jag åt inte, jag gick inte utanför dörren och när jag väl gjorde det, var det för att gå till kuratorn som jag satt hos en gång i veckan. Jag vet, jag tog det väldigt väldigt hårt och dom flesta reagerar inte på samma sätt som jag gjorde. Men fortfarande, det tog otroligt lång tid för mig att kunna börja dejta igen och det tror jag att det gör för många andra också.

I helgen gick jag ut med den här killen och efter några glas vin på en bar, kom de fram att de hade tagit slut med hans tjej för 3 veckor sen. Behöver jag säg att jag var mer än förvånad? Efter 3 veckor har man väl knappast kommit över någon, eller har man det? Nästa kille smsade mig nyss och ville att jag skulle komma över på middag, eftersom de va länge sen vi sågs. Jag svarade att om jag befinner mig i den staden så kanske, men vad säger flickvännen? Han svarade att det tog slut för några dagar sen.

What's up with that? Kan killar bara komma över någon sådär? Eller är det helt enkelt så att tjejer ältar mer en killar? Vilken teori "teori" är den bästa; inte sörja, glömma fort och börja dejta. Eller; ta dig tid, bearbeta och dejta inte!

En till fråga? Varför lockar jag bara till mig "second hand killar"? Lyser det en skylt med blinkande lampor i pannan, med texten "Här har du en bra övergångstjej" ?

Ut med det gammla

.. och in med det nya. Igår berättade jag för R att jag var färdig med honom. Ja, de kanske låter lite mean men jag var ju tvungen, vad skulle jag göra? Låt honom dansa runt med mig som om jag vore en hund. När han knäppte med fingrarna skulle jag komma där svansandes. Men när Jag ville att Han skulle komma, då var de nobben direkt (hehe, vilka liknelser och ord jag plötsligt använder). Jag har i alla fall förklarat för honom hur det ligger till; Inget mys, inga pussar, inget smeka på handen, no nothing! Vänner däremot, det är något annat.

In med nytt alltså.. Hösten är ju här; dags för nya skor och kläder! Just nu längtar jag bara tills jag får lön så att jag äntligen kan gå och köpa dom här helt galet coola skorna, från DinSko. Första gången jag såg dom tyckte jag att dom var horribla, men sen upptäckte jag att dom var rätt höga (jag gillar ju höga skor) och rätt så nätta. Jag har turen att ha små fötter så alla skor ser faktiskt nätta ut på mig. Wiie! Dessutom var dom fruktansvärt sköna, och men blir lång, lång, LÅNG! Jag måste i alla fall ha dom, men svarta eller mörkröda? Jag har faktiskt inga mörkrröda, men o andra sidan skulle dom svarta vara perfekt till en outfit som jag har. Mörkröda stumpbyxor, en beige retroklänning och Bam! Dom skorna.

I'm so over you

Jag har kommit över honom. Nu är de officiellt, i alla fall för mig själv. Nu kan jag faktiskt släppa honom. R, killen som jag först såg som lång, snygg, cool, generös, had gorgeous eyes och var för bra för att vara sann. HAN har nu förvanlats till.. Killen som; bor hemma (!?), inte får ta hem tjejer FAST HAN ÄR 27 ÅR, har heeelt konstig syn på barns uppfostan, inte har haft ett enda seriöst förhållande, är osäker Och velig!. Tataa! Annie, här har du din drömkille som du fick fjäriljar i magen av. Ok, I get it, jag hade en crush. Bra, nu vet alla och jag kan börja dejta riktiga killar, säkra killar, sociala, vuxna, killar som man faktiskt får komma hem till.

Kom igen nu va, Annie. Bättre kan du..

Det klokaste någon sagt till mig

När jag skulle åka hem till sverige efter en resa, tog jag taxi till flygplatsen. Vi satt och pratade nästan hela resan. I början tyckte jag att det mest var jobbigt och ville bara säga åt honom att vara tyst. Men efter ungefär efter 10 minuter började han prata om sin fru. Dom hade skillt sig och frun tog allt, han blev kvar med lån och räkningar.

Då sa jag till honom, -Jaa det är svårt de där med rellationer. Man måste ju vara så säker på att det är rätt, innan man gifter sig, men Hur vet man om det är rätt? Då svarade han mig:

- Det vet du. Tro mig.. När du märker att han respekterar dig, bryr sig om dig och verkligen älskar dig. Jag lovar, du kommer att känna det.


De känns faktiskt lite lättare nu.

a speach and a song, by John Mayer



.

Historian om mig sitter på min rygg


(den är alltså Precis! nygjord här. Så texten är större på bilden, än vad den är nu. Den har faktiskt läkt nu)


This is sthe story of a girl

Så börjar min tatueringen jag gjorde i måndags, på ryggen. I love it! Men det är inte de viktigaste jag vill ha fram idag. Jag träffar denhär killen, eller träffar och träffar vet jag inte om man ens kan kalla de. Vi Har träffats några ggr iallafall.. Han bor i sthlm och jag bor i etuna, han är tok snygg och helkonstig. Det är tyvärr ofta så, jag frågar mig då varför? Varför är alla killar som man blir intresserad av konstiga på ett eller annat sätt?

Jag har inte bloggat på jättelänge och kände att jag behövde skriva av mig. Ibland räcker det inte att tjata på sina tjejkompisar om sina problem, man måste få älta dom lite också och de ska man nog inte utsätta vännerna för. Iallafall inte För mycket, det är då bloggen kommer in. Thank you God!

Killen är iallafall konstig. När jag är intresserad, bryr mig, hör av mig Då blir han kall. Han skiter i det, jag blir inte intressant längre. Men när jag blir lite mer off, inte hör av mig lika ofta, inte svara på smset direkt. DÅ minsann! Då, blir han mer på en någonsin. Han hör av sig, ringer som aldrig förr, you name it. Varför spelar alla Spelet? THE GAME?

Varför ska man hålla på och spela svårflörtad? Varför kan man inte säga som det är och sen ta det där ifrån? Näe, men måste krångla, jaga, springa och fan och hans moster. Allt för att göra de så krångligt som möjligt. Nä, jag vet inte om det är för att jag är halvfinsk (finska människor är oftast mer raka än svenskar som ska krypa och inte trampa någon op tårna. Vara ALLA till lags) eller om jag bara är en rak och ärlig person. Men Jag föredrar kortet på bordet! De spar massa tid, tid som man istället kan spendera tillsammans. Den här killen gör mig verkligen galen! Snart lägger jag ner hela projektet!

I dont get it.. Why are people still playing The Game?

RSS 2.0